Bru response

Bru Response : formulaire d'inscription/inschrijvingsformulier

"*" indicates required fields

Identité/identiteit*
Adresse/adres*
Je souhaite/Ik wil graag:*
J'autorise la commune/Ik geef de gemeente de toestemming:*

 

Uitnodiging – Bijeenkomst voor burgers: Crisisbeheersing

Uw gemeente nodigt u uit op haar eerste Bijeenkomst voor burgers met betrekking tot crisismanagement op maandag 18 september om 20u00 in het Auditorium van de W:Halll.

De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een aantal uitzonderlijke situaties. De Covid-19 pandemie, overstromingen en de Oekraïense crisis hebben burgers en autoriteiten gedwongen om een bepaalde risicocultuur te ontwikkelen.

Uit deze ervaringen leren we dat we allen beter moeten voorbereid zijn op het onverwachte!

In een crisissituatie worden de brandweer, ambulances, medische hulpdiensten en de politie (en soms nog vele anderen…) opgeroepen om te helpen! Wist u dat ook u een belangrijke rol kunt spelen in een crisissituatie?

Hebt u vragen over hoe de hulpdiensten zijn georganiseerd? Benieuwd te weten hoe u een nuttige bijdrage kunt leveren bij het beheersen van een crisissituatie?

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe in Partnerschap met safe.brussels en de politiezone Montgomery neemt deel aan het BRU-responsprogramma, dat burgerparticipatie bevordert in geval van een crisis.

De hoge ambtenaar, de korpschef van de politiezone en de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe zullen samen met vertegenwoordigers van de verschillende hulpdiensten het BRU-reactieproject voorstellen en al uw vragen beantwoorden.

Woluwenaars, Brusselse burgers “Voor een Veilig Brussel”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Wat is het BRU-reactielabel?

BRU response werd in februari 2023 gelanceerd op initiatief van Sophie Lavaux, hoge ambtenaar van het Brussels Gewest, en Michaël Jonniaux, korpschef van de politiezone Montgomery.

Sint-Pieters-Woluwe is één van de 3 pilootgemeenten in het Brussels Gewest, samen met Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, die vanaf eind september 2023 het BRU-responsprogramma zullen implementeren in hun respectievelijke gemeenten.

Dit geïntegreerde programma omvat alle huidige en toekomstige noodplanning- en crisismanagementprojecten, inclusief het betrekken van burgers bij dit proces.

De eerste pijler is het begrijpen van de risico’s, wat impliceert dat de meest waarschijnlijke risico’s in het Brussels Gewest dienen geïdentificeerd te worden.

De tweede pijler bestaat uit het voorbereiden van de autoriteiten, hulpdiensten en partners om samen te werken om de impact van een noodsituatie op de fysieke en mentale gezondheid van onze burgers te beperken (of zo miniem mogelijk te houden) met een zo goed mogelijk behoud van de materiële goederen.

De derde pijler bestaat uit het ontwikkelen van een bepaalde risicocultuur door iedereen en voor iedereen. Het is in het kader van deze derde pijler dat de oprichting van een burgerreserve voor civiele veiligheid plaatsvindt, waar alle inwoners van Sint-Pieters-Woluwe zich bij kunnen aansluiten.

 


 

U kan alle artikels i.v.m. het BRU response Project terugvinden door te klikken op onderstaande artikels/interviews: